پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 112684
ماه به ماه با گاف‌ها و عذرخواهي‌هاي بي‌بي‌سي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 747

به گزارش فارس، با استعفاي مديرکل بي‌بي‌سي از سمت خود، بحران اين شبکه وارد فاز جديدي شده است. بحراني که رسوايي اخلاقي «جيمي سويل» ستاره سابق بي‌بي‌سي آن را آغاز کرد و حالا اين شبکه هرچه دست و پا مي‌زند بيشتر در باتلاقي که اين رسوايي ايجاد کرده، فرو مي‌رود.

سويل مجري دهه 70 و 80 بي‌بي‌سي است و سال قبل در سن 84 سالگي درگذشته است. با مرگ او ادعاهاي زيادي در مورد فساد اخلاقي او مطرح شده و به نحوي که پليس اعلام کرده است که 300 شکايت آزار جنسي کودکان از سويل مطرح است. اين پرونده و شائبه اطلاع مديران بي‌بي‌سي از فساد اخلاقي سويل، به خودي خود بحران بزرگي را براي اين شبکه به وجود آورد. به نحوي که افرادي چون «جان سيمپسون» اين پرونده را بدترين بحران 50 سال اخير در بي‌بي‌سي خوانده است.

 

جيمي سويل که بي‌بي‌سي را به بحران برد

 

اما بحران جديد بي‌بي‌سي پس از آن شدت گرفت که برنامه «نيوز‌نايت» براي جبران کردن اشتباه قبلي خود در عدم پخش مستندي که از فساد اخلاقي سويل پرده برمي‌داشت، مستند جديدي را پخش کرد و در آن به صورت غيرمستقيم برخي سياستمداران انگليسي را متهم به سوءاستفاده جنسي از کودکان کرد.

«لرد مک آلپاين» سياستمدار سابق انگليسي است که ادعاهاي مطرح شده در برنامه نيوزنايت به وي نسبت داده شده است. آلپاين به صورت غيرمستقيم از سوي فردي به نام «استيو ميشام» متهم شده است که چند دهه قبل، او را در يک مرکز نگهداري کودکان در ولز مورد سوءاستفاده جنسي قرار داده است.

هرچند که ميشام پس از ساعت اعلام کرد که آلپاين فرد مورد نظر او نبوده از او بابت ادعاي مطرح شده عذرخواهي کرد، و فارغ از اينکه واقعا اين سياستمدار کهنه‌کار انگليسي واقعا در اين سوءاستفاده جنسي نقش داشته و ميشام را وادار به انکار کرده، يا اينکه اساسا نقشي در اين قضيه نداشته، پخش اين برنامه موجب بروز انتقادات گسترده از اين شبکه شد.

گستره انتقادات و فشارها به بي‌بي‌سي به حدي است که اين شبکه را باز هم وادار به عذرخواهي کرده است. بي‌بي‌سي که بارها به دلايل مختلف مجبور به عذرخواهي شده، اين بار هم تلاش کرد با صدور بيانيه‌اي به مسئله پايان دهد. اين شبکه با صدور بيانيه‌اي از پخش گزارشي در برنامه نيوزنايت که موجب متهم شدن آلپاين شده، عذرخواهي کرد.

اما اين پايان ماجرا نبود و دولتي‌ها و نمايندگان پارلمان انگليس با اين عذرخواهي قانع نشدند و آنقدر به فشار خود به بي‌بي‌سي ادامه دادند که نهايتا «جورج انتويسل» که هنوز 2 ماه از انتصابش به سمت مدير کلي بي‌بي‌سي نگذشته و از قبل هم بابت پرونده «جيمي سويل» تحت فشار بود، اعلام کرد که از سمت خود کناره‌گيري مي‌کند. انتويسل گفته است که اين برنامه را نديده اما لازم مي‌داند که از سمت خود کناره‌گيري کند.

«هلن بوئدن» مدير خبر بي‌بي‌سي؛ «پتر ريپون» سردبير برنامه «نيوزنايت»، که از پخش مستند مربوط به «جيمي سويل» نيز جلوگيري کرده بود و «آدريان فن کلاورن» ناظر پخش برنامه زنده «راديو 5»، ديگر مديراني هستند که بنا بر گزارش روزنامه انگليسي ديلي‌ميل احتمالا قربانيان بعدي بحران جديد بي‌بي‌سي هستند و بايد به زودي سمت‌هاي خود را ترک کنند.

البته شايد اين بار نتوان تنها بي‌بي‌سي را عامل بحران به وجود آمده دانست، چراکه اين احتمال وجود دارد که اتهامات مطرح شده عليه سياستمداران انگليسي ريشه در واقعيت داشته باشد و بي‌بي‌سي به دليل گاف رسانه‌اي و مطرح کردن ناخواسته اين واقعيات، خود قرباني مقامات انگليسي شده است. اما در هر صورت بي‌بي‌سي با گاف رسانه‌اي و عذرخواهي‌هاي متعدد بيگانه نيست و به نوعي مي‌توان اين امر را پديده‌اي رايج و تکراري براي مخاطبان بي‌بي‌سي دانست. در ادامه مروري داريم به برخي از مواردي که بي‌بي‌سي را مجبور به عذرخواهي کرده است:

هر ماه حداقل يک بحران؛ يک عذرخواهي

آگوست 2011؛ شرمنده‌ايم که به شما گفتيم «اغتشاش‌گر»

«فيونا آرمسترانگ» خبرنگار و مجري بي‌بي‌سي با توهين به «دارکوس هو» مسئولان اين شبکه را مجبور به عذرخواهي از  او کرد. هو از خبرنگارهاي قديمي و باسابقه انگليس است. وي در زمان اعتراضات خياباني در لندن، به حمايت از معترضان پرداخته بود و در حالي که دولت انگليس تلاش مي‌کرد تا معترضان را مشتي اوباش بنامد، او آن‌ها را مردمي خوانده بود که از شرايط خود ناراضي هستند.

همين امر موجب شد تا آرمسترانگ در مراسمي که هو هم به آن دعوت شده بود، در مصاحبه با وي، مصاحبه را اينگونه آغاز کند: «من مي‌دونم که شما با آشوب‌ها بيگانه نيستيد، درسته؟ شما خودتان هم در آن‌ها شرکت داشته‌ايد».

اين نوع پرسش خبرنگار بي‌بي‌سي، هو را به واکنش واداشت. هو با خبرنگار تذکر داد که حق ندارد او را آشوبگر بنامد.

فشارهاي ناشي از اين برخورد خبرنگار بي‌بي‌سي، اين شبکه را وادار به عذرخواهي کرد. بي‌بي‌سي در اين عذرخواهي خود آورد: «مي‌خواهيم بابت هرگونه توهيني که در اين مصاحبه صورت گرفته، عذرخواهي کنيم».

سپتامبر 2011؛ ببخشيد که گفتيم شما «سبک مغز» هستيد!

اين بار هم اين برنامه «نيوز‌نايت» بود که بي‌بي‌سي را وادار به عذرخواهي کرد. مجري «نيوزنايت» پس از آنکه يکي از مقامات ارشد کميسيون اروپايي در اين برنامه حاضر شده بود، بارها او را «سبک‌ مغز» خواند.

توهين‌هاي مجري اين برنامه به حدي تکرار شد که «آمادئو آلتافاج تارديو» سخنگوي پرتغالي کميسيون اروپايي به نشانه اعتراض استوديوي برنامه را ترک کرد.

ويدئوي اين اقدام مجري بي‌بي‌سي آنقدر سريع در اينترنت فراگير شد که باز هم مديران بي‌بي‌سي را مجبور به عذرخواهي کرد. مسئولان بي‌بي‌سي اعلام کردند که براي عذرخواهي بابت اين «بي‌ادبي» با تارديو تماس گرفته‌اند.

اکتبر 2011؛ عذرخواهي بابت حذف خواننده فاسد

در اين مورد بي‌بي‌سي مجبور شد بابت سانسور و حذف نام يک خواننده از فهرست «بزرگان موسيقي پاپ» از اين فرد عذرخواهي کند. «جاناتان کينگ» خواننده معروفي است که در سال 2001 در قضيه حمله به پنج نوجوان و سوءاستفاده جنسي از آن‌ها، گناهکار شناخته شده بود.

محکوميت کينگ بي‌بي‌سي را متقاعد کرد تا بدون اينکه به او اطلاع داده شود، بخشي از برنامه «بزرگان موسيقي پاپ» بي‌بي‌سي که کينگ در آن حضور داشت، در بازپخش اين برنامه حذف شود. اين برنامه اولين بار در سال 1976 به نمايش درآمده بود و کينگ در آن حضور داشت، اما در نسخه‌اي که بي‌بي‌سي در سال گذشته منتشر کرد، کينگ از برنامه حذف شده بود.

اين امر با اعتراض کينگ مواجه شد. کينگ اين اقدام بي‌بي‌سي را «بازنگري استاليني در تاريخ» ناميد و به دليل تحريف واقعيات به بي‌بي‌سي اعتراض کرد. نهايتا در اين قضيه هم بي‌بي‌سي مجبور شد به معذرت‌خواهي شد.

نوامبر 2011؛ عذرخواهي تحت فشار سياسي

در اين ماه بي‌بي‌سي برنامه‌اي را در مورد اخراج کوچ‌نشينان منطقه «ديل‌‌فارم» انگليس پخش کرد و در آن به حمايت از اين کوچ‌نشينان پرداخت. در اين برنامه گزارشي 5 دقيقه‌اي از اين اقدام شوراي محلي پخش شد و پس از آن مجريان بي‌بي‌سي در اين مورد بحث کردند.

اين اقدام بي‌بي‌سي با عصبانيت شوراي منطقه «باسيلدون» روبرو شد. مسئولان «باسيلدون» از بي‌بي‌سي بابت جانبداري و حمايت از کوچ‌نشينان شکايت کرد و اين گزارش را غير منصفانه و جهت‌دار خواند. بي‌بي‌سي به سرعت در برابر فشارهاي اين شوراي محلي عقب‌نشيني کرد و با اعلام اينکه اين برنامه جهت‌دار بوده، از شوراي منطقه «باسيلدون» عذرخواهي کرد.

دسامبر 2011؛ عذر مي‌خواهيم که گفتيم معترضان را بايد اعدام کرد!

اين بار «جرمي کلارکسون» مجري معروف و جنجالي بي‌بي‌سي با اظهار نظر خود در مورد اعتراضات مردمي اين شبکه را در مخمصه انداخت. کلارکسون با گفتن اين جمله که بايد معترضان را اعدام کرد، موجب برآشفتن اتحاديه‌هاي کارگري بزرگ انگليس شد.

اين مجري بي‌بي‌سي در پاسخ به اين سوال که نظرش در مورد اعتراضات کارگري به دولت چيست، گفته بود: «اگر دست من بود، همه آن‌ها را به گلوله مي‌بستم. من آن‌ها را بيرون مي‌بردم و جلوي چشم خانواده‌هايشان اعدام مي‌کردم. آن‌ها که حقوق دولتي مي‌گيرند، آن هم در حالي که همه ما براي ادامه زندگي مجبور به کار کردنيم، به چه جرأتي اعتصاب مي‌کنند»

اين صحبت‌ها خشم کارگران و انگليسي‌هاي معترض به سياست‌هاي رياضتي دولت را برانگيخت و نهايتا هم بي‌بي‌سي و هم کلارکسون را مجبور به عذرخواهي کرد. سخنگوي بي‌بي‌سي در بيانيه‌اي در اين مورد اعلام کرد که اين شبکه از تمام بينندگاني که به آن‌ها توهين شده، عذر مي‌خواهد.

ژانويه 2012؛ بي‌بي‌سي هندي‌ها را شاکي کرد

در اين مورد، باز هم رفتارهاي نادرست «جرمي کلارکسون» براي بي‌بي‌سي دردسر درست کرد. هرچند که کلارکسون که ماه قبل يک بار مجبور به عذرخواهي شده بود، اين بار بي‌توجه به رفتارهاي اشتباهي که داشته، قبول نکرد که عذرخواهي کند. اين بار دولت هند بود که رسما از بي‌بي‌سي خواست تا به دليل توهين‌هاي کلارکسون به فرهنگ هندي‌ها، از مردم اين کشور عذرخواهي کند.

کميسيون عالي هند با ارسال نامه‌اي به بي‌بي‌سي از مديران اين شبکه خواست تا بابت برنامه کلارکسون در هند و رفتارهايي که او انجام داده، از مردم هند رسما عذرخواهي شود. در بخشي از اين بيانيه آمده بود بي‌بي‌سي بايد به دليل رفتارهاي «بي‌مزه» مجري خود که موجب جريحه‌دار شدن احساسات افراد زيادي شده، عذرخواهي کند.

کلارکسون در برنامه خود که در طول ايام کريسمس در هند ضبط شده بود، شوخي‌هاي زيادي با غذاها، البسه و حتي سرويس‌هاي بهداشتي‌هاي هندي‌ها انجام داده بود که همين امر مردم اين کشور را ناراحت کرده بود.

فوريه 2012؛ رو شدن دست بي‌بي‌سي در پخش مستندهايي که بابت آن پول گرفته بود

فوريه هم بدون عذرخواهي بي‌بي‌سي طي نشد و اين شبکه مجبور شد در اين ماه هم به دليل افشا شدن اينکه از برخي دولت‌هاي خارجي براي پخش برنامه‌هاي مستندي در حمايت از اين دولت‌ها، از بينندگان خود عذرخواهي کند.

در يکي از اين موارد مشخص شد که شبکه بي‌بي‌سي از رژيم «حسني مبارک» رئيس‌جمهور مخلوع مصر بابت ساخت مستندي عليه اعتراضات در مصر پول دريافت کرده است.

دولت مالزي هم ديگر دولتي بود که بي‌بي‌سي اذعان کرد که 17 ميليون‌ پوند براي ساخت مستند و مثبت جلوه دادن طرح‌هاي نفتي اين کشور، به اين شبکه پول داده است. نهايتا کميته استانداردهاي سردبيري بي‌بي‌سي رسما اعلام کرد که اين شبکه در 15 مورد خط‌مشي خود را نقض کرده است.

نهايتا بي‌بي‌سي بابت اين اقدام خود بيانيه‌اي صادر کرد و در آن از بينندگان خود به دليل پخش برنامه‌هاي مستندي که براي آن‌ها ميليون‌ها پوند پول پرداخته شده بود، عذرخواهي کرد.

مارس 2012؛ کثيف خواندن هندوها

پايگاه اينترنتي بي‌بي‌سي در 29 مارس گزارشي را از يکي از فستيوال‌هاي هندوها منتشر کرد. بي‌بي‌سي اين فستيوال را که به جشن رنگ‌ها موسوم است، «فستيوال کثيف» هندوها ناميده بود که همين امر باز هم موجب اعتراض به بي‌بي‌سي شد.

هندوها با بيان اينکه اينگونه نامگذاري بر مراسم آن‌ها، توهين به تمام هندوها بوده است، از بي‌بي‌سي خواستند تا بابت اين اقدام عذرخواهي کند و اين عذرخواهي را رسما در پايگاه اينترنتي خود منتشر کند.

آوريل 2012؛ عذرخواهي بابت حمايت نابجا مجري از تيم مورد علاقه

در ماه آوريل اين گزارشگر ورزشي بي‌بي‌سي بود که اين شبکه را وادار کرد تا از بينندگان عذرخواهي کند. «کالين موراي» مجري برنامه «دي2» شبکه بي‌بي‌سي در جريان مسابقه فوتبال دو تيم ليورپول و نيوکاسل، زماني که «پپه رينا» دروازه‌بان ليورپول به دليل وارد کردن ضربه سر به صورت يکي از بازيکنان نيوکاسل، از زمين اخراج شد، به حمايت از بازيکن متخلف پرداخت.

اين حمايت و طرفداري در حالي انجام گرفت که موراي معروف است که يکي از طرفداران تيم ليورپول است و اين موجب خشم طرفداران تيم رقيب شد و بار ديگر بي‌بي‌سي مجبور شد تا به دليل حمايت نابجاي مجري خود از تيم مورد‌علاقه‌اش، با صدور بيانيه‌اي، عذرخواهي کند.

مي 2012؛ استفاده از عکس جعلي براي افزايش فشار رواني عليه دولت سوريه

در اين ماه بي‌بي‌سي مرتکب يکي از بزرگترين گاف‌هاي رسانه‌اي خود شد و بار ديگر ثابت کرد که سياست‌گذاري‌هايي همسو با دولت انگليس دارد. اين شبکه در پايگاه اينترنتي خود، براي پوشش اخبار سوريه، عکسي از جنازه‌هايي منتشر کرد که در ستون‌هاي متعدد در کنار هم قرار گرفته بودند. اين شبکه مدعي شد که اين تصوير مربوط به منطقه «الحوله» در سوريه است و اين افراد نيز نتيجه حمله ارتش اين کشور کشته شده‌اند.

اما مدتي پس از انتشار اين عکس، «مارکو دي لاور» عکاس ايتاليايي بيانيه‌اي صادر کرد و گفت که عکس منتشر شده در سايت بي‌بي‌سي، عکسي است که او 27 مارس سال 2003 در منطقه «نصيب» عراق گرفته است. در واقع شبکه بي‌بي‌سي تلاش کرده بود با انتشار اين تصوير دولت سوريه را متهم به کشتار گسترده مردم کند و فشارها بر دولت سوريه را افزايش دهد.

پس از انتشار اعلاميه دي لاور، بي‌بي‌سي به سرعت اقدام به حذف اين تصوير کرد. هرچند که بي‌بي‌سي نپذيرفت که اين اقدام را به عمد انجام داده، اما همه کارشناسان اذعان داشتند که اين کار نمي‌توانسته تنها ناشي از يک اشتباه سهوي بوده باشد.

ژوئن 2012؛ رفتار تحقيرآميز با مهمان و 25هزار امضا براي عذرخواهي بي‌بي‌سي

برنامه «نيوزنايت» و رفتار مجريان اين برنامه با زني که به عنوان مهمان در آن حضور يافته بود، موجب شکايت اين زن از بي‌بي‌سي شد.

«شاننه تورپ» زني است که به عنوان يک مادر سرپرست خانوار به اين برنامه دعوت شده بود، اما به گفته خود وي و 25هزار نفري که دادخواست و شکوائيه او را امضاي کرده بودند، مجريان برنامه رفتار توهين‌آميزي با وي داشته‌اند.

او در شکوائيه خود از بي‌بي‌سي خواسته بود به دليل اينکه مجريان برنامه او و خانواده‌اش را تحقير کرده‌اند، بايد از آن‌ها عذرخواهي شود. هرچند که او خواستار عذرخواهي عمومي شده بود، نهايتا سخنگوي بي‌بي‌سي اعلام کرد که با اين زن تماس گرفته شده و از او بابت نوع رفتارهاي انجام شده، عذرخواهي شده است.

جولاي 2012؛ پوشش بد مسابقات المپيک داد انگليسي‌ها را درآورد

در اين ماه، پوشش ضعيف شبکه بي‌بي‌سي از مسابقات دوچرخه‌سواري المپيک لندن، يکبار ديگر شبکه دولتي انگليس را مجبور به عذرخواهي کرد. مشکلات مکرر در پخش تصاوير، صداي ضعيف، قطع تصاوير، و گزارش ضعيف گزارشگر بي‌بي‌سي، که در جريان پخش مسابقات دوچرخه‌سواري المپيک رخ داد، موجب خشم بسياري از بينندگان و به تبع آن تماس‌هاي بسيار زياد آن‌ها با اين شبکه شد.

در جريان گزارش اين مسابقه، اشتباه گزارشگر بازي تا جايي پيش رفت که وي، نفرات 30، 31 و سي و دوم اين مسابقات را به عنوان نفرات سوم تا پنجم اين مسابقه اعلام کرد. نهايتا « جيک همفري» و « گري لينکر» مجريان ورزشي بي‌بي‌سي مجبور شدند بابت اين نوع پوشش مسابقات عذرخواهي کنند.

اندکي پيش از اين عذرخواهي هم پوشش خبري ضعيف و انتقادآميز بي‌بي‌سي از جشن‌هاي سلطنتي در اين کشور،‌موجب بروز انتقادات گسترده از اين شبکه شد. حتي بسياري پوشش ضعيف همين جشن‌ها را عامل عصبانيت ملکه انگليس و نهايتا برکناري مدير وقت اين شبکه مي‌دانند.

آگوست 2012؛ پيش‌بيني غلط آب‌وهوا برنامه‌هاي انگليسي‌ها را به هم ريخت

اين بار بخش گزارش هواشناسي بي‌بي‌سي بود که اين شبکه را به عذرخواهي واداشت. در يکي از روزهاي اين ماه کارشناس هواشناسي اين شبکه برخلاف پيش‌بيني اداره هواشناسي انگليس هواي روز بعد را آفتابي و گرم پيش‌بيني کرده بود.

روز بعد زماني که مردم انگليس با هواي باراني و طوفان مواجه شدند و بسياري از برنامه‌هاي خود را که بر اساس روزي آفتابي چيده بودند، نقش بر آب ديدند، شروع به اعتراض به بي‌بي‌سي کردند.

باز هم بي‌بي‌سي مجبور شد به اشتباه کارشناسان خود اعتراف کند. اين شبکه با صدور بيانيه‌اي از بينندگان خود به دليل پيش‌بيني اشتباه و خلاف واقع، عذرخواهي کرد.

سپتامبر 2012؛ بي‌بي‌سي ناهماهنگ با ملکه

در ماه سپتامبر ماه جاري بي‌بي‌سي که گويا بر سر قضيه «ابوحمزه» (مسلماني که انگليس وي را به اتهام تلاش براي اقدامات تروريستي به آمريکا تحويل داد) با ملکه انگليس هماهنگ نبوده، مجبور شد از اين بابت عذرخواهي کند.

در اين قضيه بي‌بي‌سي خبري منتشر کرد مبني بر اينکه ملکه انگليس از آزاد بودن ابوحمزه و عدم تحويل او به آمريکا ناراحت است و در اين مورد ابراز ناراحتي کرده است. اين شبکه در خبر خود اعلام کرد که ملکه نگراني خود را با مسئولان دولتي در ميان گذاشته و خواستار استرداد ابوحمزه به آمريکا شده است.

اندکي پس از انتشار اين خبر، بي‌بي‌سي با اعتراض کاخ سلطنتي مواجه شد، چراکه قرار نبوده اين خبر و دخالت ملکه در سيستم قضايي انگليس رسانه‌اي شود. به محض اعتراض ملکه به انتشار خبر مخالفت وي با ادامه حضور ابوحمزه در انگليس، بي‌بي‌سي بيانيه‌اي رسمي صادر کرد و از ملکه بابت انتشار اين خبر، عذرخواهي کرد.

اکتبر 2012؛ آغاز بزرگترين بحران نيم قرن بي‌بي‌سي

از ماه گذشته بود که با افشاي فساد اخلاقي «جيمي سويل»، و خودداري مسئولان بي‌بي‌سي از پخش مستندي که از اتهامات وارده به سويل پرده برمي‌داشت، بحران بزرگ بي‌بي‌سي آغاز شد.

انتشار اين خبر موجب شد تا بي‌بي‌سي بار ديگر در معرض خشم انگليسي‌ها و به خصوص خانواده‌هاي قربانيان سويل قرار بگيرد.

با بالا گرفتن اعتراضات به بي‌بي‌سي و مديران برنامه «نيوزنايت»، بي‌بي‌سي ضمن صدور بيانيه‌اي از زناني که در کودکي قرباني جيمي سويل شده بودند، عذرخواهي کرد.

نوامبر 2012؛ سياستمداران عليه بي‌بي‌سي

با وارد شدن نام سياستمداران انگليسي در ليست متهمان به کودک‌آزاري، حالا بي‌بي‌سي مورد غضب اين سياستمداران قرار گرفته است. اين خشم تاکنون مدير کل بي‌بي‌سي را از کار برکنار کرده و به نظر مي‌رسد اين داستان همچنان ادامه داشته باشد.


 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html